At være – gevinsten ved at prioriterer væren

af | jul 2, 2014 | 0 Kommentarer

Jeg oplever at rigtig mange af os måler os selv på hvor meget vi gør, hvor meget vi handler. Hvad har jeg nået i dag, har jeg nået alt på min to-do-liste? I morgen kan jeg vist godt lige presse et ekstra møde ind kl. 15.00, så kan jeg bare lave resten i aften ….. osv. Det er der ikke noget galt i, hvis vi gør det på en nærende og selvkærlig måde. En måde hvor der er flow og god energi, modsat hvis vi driver os selv på en fordømmende og knoklende måde.

Da jeg var ”bedst” (hmmmm…) på den knoklende måde, havde jeg gang i mange ting på en gang. Pice of cake at mingle mellem 4,5, 6 forskellige opgaver og arbejdsopgaver på samme tid, plus tanker om det jeg skulle nå derhjemme – det kan, gør og vil jeg ikke længere.

Min erfaring i, hvad det gør at være ”på” hele tiden, har fået mig til at prioriterer anderledes. Et er,  hvordan det slider både fysisk og mentalt på kroppen hvis jeg ikke passer på den, en anden vinkel jeg med stor interesse er nysgerrig på, er hvad et godt (arbejds)liv egentlig er.

Der hvor jeg oplever vi mennekser er bedst, stråler mest, og skaber mest i livet, er når vi
-har hjertet med i det vi gør
-at vi  gør dagligdagen så ”enkel” at det mærkes let og overskueligt
-at vi har fest – vi skal há det sjovt og nydelsesfuldt –hver dag!

…… for at kunne følge den opskrift i mit (arbejds)liv, og have følelsen af at der er  balance i det hele, bruger jeg meget ”væren” – skåret ind til benet – balancen er når vi ”er” lige så meget som vi handler –har du balance mellem at være og handle?
Balancen har jeg ikke helt, men er meget opmærksom på, og har rigtig meget væren-tid, set over en uge eller en måned. Vi mennesker er her sg ikke for at nedbryde os selv og hinanden. Jeg tror på vi er her for at vokse, skabe og há en go oplevelse på en nærende måde (oprindelig skulle temaet idag være mit syn på Business & Nærende Business, men den måtte vige pladsen for Væren i dag  -hvorfor? besked fra oven 🙂 )

Når vi giver os tid til at være, giver vi også tid til at finde hjem i os selv. Finde ro så nye ideer og det der er vigtigt for os, kan lande. Hvis vi handler konstant, giver vi ikke plads til at vi kan høre hvad vores indre gps fortæller os –vores hjertes hvisken. Hjertet og kropen har SÅ mange guldkorn, hvis vi stopper op og lytter til den.

Jeg vil gerne inviterer dig til at være nysgerrig på hvordan din handle-tid og væren-tid er fordelt –om du har den balance du ønsker?

Kærligst
Sanne