Reflektion – hvordan kan jeg opnå bedre resultater?

af | aug 13, 2014 | 0 Kommentarer

Den anden dag viste vejret sig fra sin våde side, for første gang i ugevis. Stearinlysene blev tændt, kaffen sat over – elsker duften af nybrygget kaffe der breder sig i køkkenet, specielt om morgenen, uhmmmm. Jeg kom til at tænke på sommeren, nu hvor skolen skulle til at starte igen. Den kan du læse mere om i mit Nyhedsbrev, og om de indsigter sommeren har givet mig.

Noget af det bedste jeg ved, er at give mig selv tid til at reflekterer over situationer, oplevelser, business, og i dette tilfælde sommeren 2014. Jeg har gjort det en del år efterhånden, og bruger det både bevidst og ubevidst.

I min business bruger jeg det efter hver arbejdsopgave, og efter de fleste møder. Jeg bruger det også set i et højere perspektiv – f.eks. kører min business i den retning jeg vil have det?

Privat er refleksion også en vigtig prioritering af min tid. Jeg reflektere over det jeg oplever der går godt, over de konflikter jeg har med mine børn og min mand, og også i relation til mig selv.

sten og krystaller

sannetoft. dk sten og krystaller

Refleksion behøver ikke tage ret lang tid (jeg er en type der i perioder bruger en del tid på det), men det jeg oplever der gør en forskel, er at jeg rent faktisk prioriterer at stoppe op og tænke over det der sker i mit liv, både privat som i min business. Jeg oplever at refleksion er med til at højne min bevidsthed og de indsigter jeg får, på et højere plan, som jeg kan bruge til at træffe valg der får mig i den retning jeg ønsker

Det er naturligvis individuelt fra situation til situation, men spørgsmål jeg ofte stiller mig selv når jeg reflekterer er:

  • Hvad gik godt i dag – hvad nærede mig og gav mig indre glæde?
  • Hvad har jeg lært i dag?
  • Hvad kunne jeg tænke mig at gøre bedre en anden gang? (det fungerer bedst for mig hvis jeg vælger max 2 ting)
  • Hvad er det vigtigste (læring) jeg vil tage med mig videre?

Vil jeg gerne lære noget af en konflikt jeg har haft, eller er i, kan spørgsmålene til mig selv f.eks være:

  • Hvad oplevede du der skete Sanne?
  • Hvilke følelser skabte situationen inde i mig, og hvad handler de følelser i virkeligheden om?
  • Hvordan tror du X´s oplevelse er af det hele, og ville svare hvis du satte dig i hans sted og prøver at se det fra hans model af verden?
  • Hvad er vigtigst for mig i denne konflikt? Hvad er mit ansvar? Hvad vil jeg gøre og hvad vil jeg slippe? (er der følelser der skal heales, slippes eller ekspanders)

Grundessensen er at jeg mærker og lytter til mine følelser der er i spil i situationerne, lytter til min indre gps (hjerte og mave), på nær når jeg vil sætte mig i andre menneskers sted.

Igen, som med alt muligt andet, jo mere jeg træner mig i at bruge min refleksion, jo bedre føler jeg det bliver. Både hvor meget og hvor lidt tid jeg vil bruge på det – b a l a n c e. Det bedste der er sket for mig i relation til refleksion, er at jeg har implementeret det i mit liv, stopper op og vælger at bruge det som et vigtigt redskab til at skabe mig det liv jeg gerne vil há.

🙂 <3
Sanne

HeartSimpleFun LEADERSHIP

Essentielle Olier

Seneste indlæg