Vi har altid et valg

af | apr 22, 2015 | 0 Kommentarer

Jeg var faktisk startet på et blog-indlæg om energi, og hvordan vi med fordel kan blive bevidst om hvordan vi bruger den, og kan bruge den på bedre måder en vi måske gør nu.
MEN, så faldt jeg i staver –igen …. Ulempen ved at bo med udsigt over vandet, og så oven i købet en dag med blå himmel, en sol der stråler værre end jeg ved ikke ved hvad, OG et åbent vindue, så fuglenes kvidren strømmer ind ..

 

suk! Den fred og ro, der er både inde i og uden for mig, det er ganske enkelt et meget privilegeret og taknemmeligt sted at være.

 

Jeg ku simpelthen sidde her h e l e dagen, hvis jeg ikke, bogstavelig talt fik ondt i røven af det.

 

Vi har altid et valg

-så var det at jeg pludselig kom til at tænke på at vi altid har et valg –altid! Og den havde jeg mere energi på at skrive om 😉

 

Måske min udtalelse pisser dig á, gør dig arrig, vred såret, eller ked af det? Hvis den gør, så prøv at blive nysgerrig på, hjemme i dig, hvad det er der gør at du oplever det du gør?

 

Det handler nemlig ikke om mig og mine udtalelser, men om hvad det sætter gang i hjemme i dig

 

Nogengange når vi undlader at træffe valg, så tager vi ikke ansvar for os selv og vore behov = energien fiser ud af os og vi kommer til at mistrives fordi vi ikke tager ansvar og behandler os selv værdigt.

 

Måske vi ganske enkelt ikke tænker på vi har en mulighed. Måske vi er så pressede ikke magter at tage et valg.

 

Men jeg er af den overbevisning – at vi altid har et valg –nemme, sjove, svære, udfordrende, ekstreme, osv.

 

De nemme og sjove valg

Hver dag træffer vi masser af valg, og mange af dem tænker vi måske slet ikke over.

 

”Vil jeg have havregryn eller rugbrød til min morgenmad”?

 

”Vil jeg have den røde eller den grønne trøje på?

 

”Vil jeg med i byen på lørdag – ja eller nej”? Hmmm

Gad vide hvilket valg der blev truffet her :-) ;-)

Gad vide hvilket valg der blev truffet her 🙂 😉

 

Det er de sjove og nemme valg der ikke får os ud af vores comfortzone og som ikke kræver at vi føler vi må tage et (ubehageligt) valg og ansvar.

 

De svære valg

Vi kan også stå i situationer hvor vi føler at vi vitterlig ikke har nogle valg, men også der har vi et valg. Det interessante er hvad der afholder os fra at træffe et.

 

”jeg kan ikke sige nej til denne opgave, selv om jeg har alt for meget at se til i forvejen”

 

”Jeg er nødt til at knokle og ha et fuldtidsarbejde”

 

”Hvis jeg kunne vælge, vil jeg gerne være rask”

 

”jeg har ingen mulighed for at sige nej her”

 

”Jeg har haft det alt for hårdt til at jeg har muligheder og kan opnå noget”

 

I mange måneder, ja år faktisk, under mine forløb med stress, depression og PTSD, der valgte jeg hver dag at det simpelthen ikke var godt nok til mig at have det sådan!

 

  1. Ja, der var mange dage hvor jeg tænkte, bliver det nogensinde bedre det her – skal det være sådan resten af mit liv?
  2. MEN – Jeg tænkte også, og traf et valg hver eneste dag, at jeg v i l l e have følelsen af et godt liv og glæde indeni, hvad det indebærer for mig.

 

Ja jeg mistede nogen gange troen, men fandt den altid frem igen -hvilke af mine to tanker og valg tror du der har fået mig til hvor jeg er i dag? Øvelse gør mester!

 

De ekstreme valg

Det mest ekstreme valg jeg kan komme i tanke om lige nu mens jeg skriver, er hvis vi får at vide at vi er dødssyg, eller en af vore nærmeste er! Selv her har vi et valg.

 

Måske vi får et chok ved beskeden, men derefter har vi mulighed for f.eks vælge hvordan vi vil tænke, være og handle og behandle os selv i situationen.

 

Ofte meget svære valg, men der er mulighed for et valg – husk det <3

 

De udfordrende og udviklende valg

I dag er jeg faktisk ret udfordret på et valgt jeg har truffet. Et udfordrende valg hvor jeg kommer ud af min comfortzone –uhhhhh -faktisk også mere end jeg havde regnet med, kan jeg mærke lige nu 🙂

 

Et valg jeg har truffet, både for at jeg gerne vil udvikle og udfordre mig selv, men også fordi jeg har et dybfølt ønske om at være inspirator.

 

Inspirator til at gøre os alle mere bevidste om de valg og muligheder vi har for selv at skabe os et (arbejds)liv vi elsker at være i. Får brugt os selv når vi er bedst.
(trommehvirvel) Taaadaaaa ….

 

Jeg udbyder en ny form for foredrag – Intuitive foredrag, ud fra en overskrift/et tema

 

Jeg har altid brugt min intuition meget i mit arbejde, men med denne form for foredrag, bliver der ingen fast ”plan og indhold”. Der bliver en overskrift og måske få stikord at tale ud fra.

 

Formålet er at få en dialog i gang, og/eller tune ind, på li nøjagtig det der fylder, udfordrer og interesserer deltagerne, ud fra overskriften/temaet

 

Ud fra det vil jeg byde ind med mine indsigter, erfaringer og mit ”take” på ideer og muligheder.

 

Jeg vil bruge min intuition, og mine fornemmelser (stemning og energi) så der bliver sat spot på det, og deltagerne kan få det med hjem som de har mest bruge for lige nu.

 

Jeg vil gøre mere af det der er et af mine kompetencer = freestyling 🙂

 

…hov det stak da lidt af med den beskrivelse (griner) –tak for at du læser med, og kan være min ventil i dag, hvor jeg kan mærke jeg er u d f o r d r e t 😉

 

-Nåh, læs om det senere i dag i mit Nyhedsbrev og/eller på de sociale medier – der er et hammer godt tilbud med.

 

Husk, vi har altid en valg – og há så en smuk dag

Sanne

Facebook

Instagram