Personlig udvikling og balance

af | okt 1, 2014 | 0 Kommentarer

”Verden er ikke som den er, verden er som vi er – som vi hver især ser og oplever den”
I ugens løb stødte jeg på en artikel fra en professor i psykologi, der mener at vi skal stoppe alt det udviklingshysteri, med undertitlen ”Et opgør med tidens udviklingstvang” – ”vi skal slå rødder og stå fast”

Vi kan jo starte med at spørge os selv: Hvad er udvikling, og hvad er afvikling? Det er jo et definitionsspørgsmål og lige så individuelt som vi er mennekser til.

Af personlige årsager, er jeg en af dem der valgte at, ”lytte indad og pille navle” som det også bliver beskrevet i artiklen.

Jeg vil på ingen måde gøre mig til dommer overfor hvad der er rigtig og forkert, for hvem er dybest set berettiget til det? men jeg vil fortælle om nogle af de indsigter, og den bevidsthed jeg har fået i min personlige udvikling. Indsigter der gør at jeg ser og oplever følgende (du skal være velkommen til at bruge det du finder interessant, til din inspiration):

Vi har alle det vi skal bruge til at leve det liv vores sjæl er signet op til

Vi har alle det vi skal bruge til at leve det liv vores sjæl er signet op til

Bevidsthed

Den største forskel som min personlige udvikling har givet mig, er en større bevidsthed i alle livets facetter. De indsigter der har gjort den største forskel, og de overbevisninger jeg har fået, er:

Ansvar: At vi har 100% ansvar for vores liv og det vi putter ind i det – vi skaber selv vores liv. Dvs. har vi et behov – noget vi ikke bryder os om, eller har noget vi ønsker os = så er det vores eget ansvar at handle på det hvis vi vil en forandring. Ønsker vi ingen forandring og er glade og tilfredse der hvor vi er, så er det også vores eget ansvar at stå ved det.

Personlige behov: det er et personligt ansvar at mærke, lytte og handle på de behov vi har, som f.eks vore værdier, længsler og drømme. Når vi har kontakt til vores hjerte og sjæl (essens), og handler efter det, så lever vi i overensstemmelse med dem vi er, og føler vi at vi lever et godt og meningsfyldt liv

Essens: Vores essens er vores kilde af ressourcer og vores skaberkraft.
Som mennesker er vi flokdyr og skabt til at skabe. Så når vi lever, skaber og handler ud fra vores essens, og gerne sammen med andre, så er det vi sprudler og vokser, og lever de drømme og længsler vi har i os på en let og nærende måde – vi bidrager til verden på en ægte og kærlig måde.

Skaber du fra din essens eller ud fra frygt?

En del af noget større: Jeg har fået en tro på at vi alle er forbundne og en del af noget større. Jeg har fået en tro på at vi alle har en betydning for det samlede hele, og vi er her for at lære, skabe og få en oplevelse. Det betyder også at måden vi er i livet på, har indflydelse på helheden med alt det vi gør og ikke gør! –altså, hvad bidrager jeg med til mig selv og helheden, når jeg gør som jeg gør.

Inden jeg valgte at kikke indad og satte fokus på at tage ansvar for mit liv, hele mig, så trak jeg næsten vejret gennem en offer-rolle. Det var andres skyld og omstændigheder der gjorde at jeg ikke have det som jeg ville há det, og ikke opnåede de resultater jeg ville …… -jeg lagde ansvaret for mit liv ovre i andre hænder…

Balance

Hvor går så balancen i (personlig)udvikling. Hvornår er tingene for meget og for lidt? I min optik er det individuelt. Vi har alle forskellige historier og overbevisninger, som vi kan bruge som vi vil – vi har alle en mulighed for at vælge hvor meget, og om vi vil udvikle, når bare vi tager vores personlige 100% ansvar for det vi vælger.

Jeg oplever, at når vi udvikler vores selvbevidsthed, giver det flere indsigter og muligheder. Men ét er jo indsigter og viden, det bliver først til visdom når vi evner AT LEVE det vi ved, og hvem skal dømme i hvor lang tid det skal tá, og hvordan det skal gøres, da vi alle har forskellige forudsætninger (historier)?

Min invitation til dig skal være at tage dit ansvar på en værdig og kærlig måde = det giver glæde, lykke, taknemmelighed og livskvalitet, og du bidrager til fælleskabet.

I ugens Nyhedsbrev kan du læse om hvad jeg helt konkret gør m e g e t anderledes når jeg er sårbar, end jeg gjorde inden jeg begyndte på personlig udvikling og blev mere bevidst.

Kærligst
Sanne

HeartSimpleFun LEADERSHIP

Essentielle Olier

Seneste indlæg