Målet er intet vejen er alt – nyd rejsen

af | okt 22, 2014 | 0 Kommentarer

Målsætninger har jeg har næsten altid haft det svært med. Når jeg har oplevet situationer hvor andre har lavet målsætninger, eller hvor jeg har fået til opgave at lave målsætninger for mig selv, så har min mave ofte snøret sig sammen, og jeg har ikke følt mig tilpas.

Målsætninger

Når jeg har oplevet andre lave målsætninger, og min mave har snøret sig sammen, har det efterfølgende vist sig, at det var min intuition der fortalte mig: ”det er ikke de rigtige målsætninger for dem og det de er, og det de står for” eller ”de målsætninger er alt for urealistiske i forhold til tid, ressourcer og evner”

De samme faktorer har gjort sig gældende når det har været mig selv, men nogen gange har det også været min angst for at fejle og angsten for ikke at være god nok, når jeg gik efter målene, eller hvis jeg ikke opnåede målene TIL TIDEN – til den deadline der blev sat! Nogen gange gjorde det mig faktisk handlingslammet.

Betyder det at vi ikke skal sætte mål Sanne? –nej, naturligvis ikke. For nogle mennesker og i visse situationer er det fint at have målsætninger med en bestemt deadline – jeg kan bare konstaterer at det ikke fungere særlig godt for mig på den traditionelle måde – konkrete og specifikke målsætninger med en specifik deadline.

Når målsætninger fungerer for mig

Har jeg en workshop, en opgave, eller session med en kunde/klient, så forbereder jeg materiale, lokaliteter, og sørger for en god fysiske og mental tilstand, fordi jeg har målsætninger om at jeg vil føle:

  • at jeg er frisk, klar og godt tilpas = jeg kan være med alt det der er og kommer
  • at jeg er forberedt og i god tid
  • at jeg har gjort mig umage
  • at jeg er godt tilpas indeni, og føler at ”jeg har mig selv med i det jeg laver”
  • at jeg har en hverdag der giver mening og hvor jeg føler at jeg udvikler mig

-og for at det kan lykkes, må jeg gøre mine forberedelser på bestemte tidspunkter, og ikke 5 minutter før en aftale eller et job = that´s a fact.

Sannetoft.dk

Når målsætninger ikke fungerer for mig

Det fungerer ganske enkelt ikke for mig at lave en målsætning som f.eks.

  • Der skal omsættes for 200.000 pr. Måned – 3 workshops, 2 foredrag og 10 sessioner
  • Jeg vil have 2 medarbejdere inden udgangen af 2014
  • Vores hus og haveprojekt SKAL være færdig d. 30 november, ellers ….
  • A l l e i huset rydder op efter sig selv h e l e tiden, og det træder i kraft fra i morgen! (et skønt ønske som ikke fungerer her i huset -smiler … 😉 )

Jeg fungerer ganske enkelt ikke, og det giver ingen mening, at føle mig presset og drøne afsted med 100 km i timen over længere tid (længere) – Tro mig, jeg har været e k s t r e m til at presse mig selv i mange sammenhænge. Thank god its history

Nyd rejsen

Søren Kirkegaard har mange fantastiske citater. Et af dem jeg elsker er: målet er intet vejen er alt

Taknemmeligheden for at vælge at gå m i n vej, med det der virker rigtigt for mig, bliver større og større. Jeg vil nyde rejsen, jeg vil nyde processen –hver dag! -også når jeg vækster, og så må det tage den tid det ta´r – livet er en lang proces hvis du spø´r mig.

Jeg har også målsætninger – overordnede – og jeg tror på jeg får det hele når jeg er klar til at lande og modtage det, og så må det tage den tid det ta´r – bare jeg har det sjovt, enkelt/overskueligt og har hjertet med i det jeg gør.

Kort og godt Sanne:
Føler du nogen gange tvivl: ja
Føler du dig også udfordret: ja
Syn´s du nogen gange at tingene går for langsomt: ja

Há en skøn uge
Sanne

Ønsker du mere inspiration og tips, så kan du kan tilmelde dig Nyhedsbrevet HER