Humor

af | feb 18, 2015 | 0 Kommentarer

Humor, jeg e l s k e r humor på mange planer. Og med en fortid som kok, tjener og ”havnearbejder” i et miljø primært med mænd, står jeg ikke altid bagerst i køen når det kommer til rappe bemærkninger, nogen af dem egner sig bedst efter mørkest frembrud (smiler ..)

Humor er et fantastisk redskab vi kan bruge på vildt mange punkter hvis du spø´r mig. Det er et at de områder hvor vi opnår den højst mulige viberation/energi inde i os.

Når vi har det sjovt og griner, så udskiller vi lykkehormoner i vores krop, der er med til at heale os og skabe en god indre trivsel – og sidst men ikke mindst, gør livet til en go oplevelse.

Humor. Husk at have det sjovt -hver dag :-)

Humor. Husk at have det sjovt -hver dag 🙂

Hvordan bruger du humor

Jeg bruger og har brugt humor til vildt meget. Alt lige fra icebreaker når jeg møder nye mennesker. Som et yderst vigtigt redskab i mit arbejde. At løfte energien i kedelige selskaber, til bare at bruge humor for at have det sjovt og fordi jeg har lyst til at grine.

Men jeg har i den grad også bruge humor til at klare mig gennem kriser og svære perioder i mit liv.

Nogen gange tænker jeg at det faktisk har reddet mig at jeg kunne bringe humoren på banen hvis livet blev for hårdt at være i.

Kommer til at tænke på en session jeg havde med en hammer dygtig terapeut. Der brugte jeg vir´klig min humor på fineste vis, til at klare situationen.

Som at gå ned af en trappe, stoppede jeg op og brugte humoren til at holde en lille pause, til jeg var klar til at tage det næste skridt, så jeg kunne få ryddet op der hvor det var sværest. Det er en skøn episode at tænke tilbage på, der viser mig hvor nuanceret vi kan bruge humor

–fik jeg sagt at jeg e l s k e r humor 😉 🙂

Nedgørende humor

Århh jeg har været vild med stand-up komikere i mange år. Jeg har grinet min r*v i laser mange gange, men jeg har fået det svært med en del stand-up efterhånden.

Måden jeg oplever de nedgør både sig selv og andre på, med sarkasme og ironi, bryder jeg mig nogen gange ikke om. I min optik er humor kun sjovt når vi føler det er sjovt, og der har vi forskellige grænser hver især.

Jeg kan virkelig mærke hvordan humor også kan ødelægge, når det bliver brugt sarkastisk, ironisk eller nedladende til at holde os selv og andre nede med. Det gælder både i familien, skolen og på jobbet.

Jeg oplever det er muligt at bruge ironi som humor, hvis man kender folk godt, og/eller man er god til at fornemme stemninger – fornemme hvad der kan bliver sagt så det opfattes på en god måde

Nærende og opløftende humor

At være i selskab med mennesker der kender mig, og hvor jeg kan gí den max gas på humorkontoen på alle planer, er noget af det bedste jeg ved. Er jeg  i selskab med nogen jeg ikke kender dem, fornemmer jeg stemningen, og skruer nogen gange ned for de sjove bemærkninger for ikke at støde andre, for det er ganske enkelt ikke min hensigt.

“Den der har følelsen har lorten” – Min overbevisning er at vi har ansvaret for at tage vare på os selv hvis vi føler os stødt fra andre, men kommer jeg i et selskab hvor jeg oplever at andre har en anden humor end mig, så forsøger jeg at vise respekt.

Den respekt vil jeg gerne selv have, og den respekt vil jeg gerne vise andre – og lykkes jeg altid med det: nej!

Føler jeg at blive nedgjort af humor, ironi eller sarkasme fra andre, så siger jeg fra eller lader det glide forbi mig, fordi jeg kan og vil, og fordi jeg har lært hvordan jeg kan gøre det.

Det er ikke alle der har den indsigt eller har lært sig at sige fra på den konstruktive og lette måde. For dem rammer det måske dybere og langt mere hårdt.

Vi skal grine –meget –hver dag –så ofte så muligt, hvis du spø´r mig – med respekten for forskellighed.

Hvad er god nærende og opløftende humor for dig?

-fik jeg sagt at jeg elsker humor. S. Toft. 😀 😉

Kys Sanne

Nyhedsbrev

Instagram

HeartSimpleFun LEADERSHIP

Essentielle Olier

Seneste indlæg