Ingen er forkerte – vi er forskellige

af | nov 11, 2015 | 0 Kommentarer

Ingen er forkerte – vi er forskellige

 

Ingen er forkerte – hverken dig eller mig = vi er forskellige. I går skrev jeg en kort kommentar til et indlæg fra Politiken, som fik en del ”likes” på Facebook.

 

Så skrev jeg et tillæg til tillægget hvor jeg k o r t skrev min holdning/tilgang om ansvar for vores eget liv = og SÅ kom der kommentarer og tolkninger på mig som person – hold da maule.

 

Jeg læste et par stykker og besluttede at det ville jeg ikke bruge min tid på. Eks. var det noget lignende: ”med de Hashtags Sanne Toft bruger må hun leve i en glasboble og ikke har kontakt med den virkelige verden” osv.

 

Til det har jeg to ting at sige – som du får mit take på i denne blog: 1. ”Vi kender kun folk til tænderne” og vi har forskellig bevidsthed og modeller af verden.

 

vi er alle forskellige, men ligværdige

vi er alle forskellige, men ligeværdige

Vi kender kun folk til tænderne

”Vi kender kun folk til tænderne”, et ordsprog jeg er fuldstændig pjattet med.

 

For mig betyder ordsproget at vi mennesker er som et isbjerg = vi får tit kun en brøkdel af et menneske at se, når vi møder dem.

 

Men ikke desto mindre er vi ofte meget hurtige til at tolke og dømme andre når vi møder dem. Til det bliver jeg nysgerrig og har lyst til at spørge:

 

Hvorfor fiser du rundt ovre i andre mennesker, tolker og dømmer dem? Er der noget/hvad vil du ikke kikke på hjemme i dig selv?

 

Personligt er jeg et at de mennesker der på nogen kan virke meget direkte, bombastisk og med meget fis og ballade

 

-men jeg er s å meget andet, ud fra min model af verden 🙂

 

SÅ meget andet du kun får at se ved at være nysgerrig på mig, og ved at skabe tillid så jeg får lyst til at dele mere ud af mig selv.

 

Jeg er bla. et meget sårbart menneske. En sårbarhed som du kun for lov at se, når jeg oplever at du gør mig tryg og ikke dømmer mig.

 

Oplever jeg ikke tillid og tryghed, så kan jeg vælge at lukke af, og/eller blive meget klar i min kommunikation = nogen opfatter det meget hårdt, direkte og bombastisk – ved du hvad det er for mig?

 

For mig handler det om at være afklaret og om at passe godt på mig selv.

 

  1. Afklaret fordi jeg har øvet mit i at finde ud af hvad jeg vil finde mig i og hvad jeg ikke vil finde mig i
  2. Passe godt på mig selv = jeg tillader ikke længere at nogen gør mig ondt eller ked af det. Jeg har oplevet så meget sorg og smerte i mit liv, så jeg gør alt hvad jeg kan for at skabe og give mig selv så meget sjov og mening som overhovedet muligt

 

At være nysgerrig på andre og ikke mindst os selv, og vælge at sige: ”hmmm” og stille spørgsmål i stedet for at tolke og dømme = det er ganske enkelt en skøn tilgang og et fantastisk redskab.

 

HUSK: øvelse gør mester.

 

Du har ikke noget at gøre ovre i andre – bliv hjemme i dig selv, strål i dit eget lys og udvikl dig selv og dit liv derfra <3

 

Forskellige modeller af verden

Vi har alle forskellige modeller af verden, ud fra de rammer vi er vokset op i og de oplevelser vi har haft

 

Det har givet os hver især forskellige overbevisninger, holdninger, værdier og måske fordomme, og måske traumer og ar på sjælen.

 

Det gør at vi er f o r s k e l l i g e, men på ingen måde forkerte – vi har bare lært forskellige ting, der giver os forskellige opfattelser af det vi oplever.

 

Verden er ikke som den er – verden er som vi er

 

Bliver vi tricket af andre mennesker, og/eller måske ikke ká tá trykket af et andet menneske og dennes personlighed, så handler det meget ofte bare om at:

 

  • Vi har andre værdier og overbevisninger end modparten
  • Andre foretager valg der måske fratager os fra at få opfyldt et behov eller et ønske vi har og som vi gerne vil ha opfyldt
  • Måske har andre noget som vi selv gerne vil være eller há
  • Nogen sanser og føler meget = nej de er sikkert ikke nærtagende 😉 andre sanser ikke nær så meget = nej de er ikke ligeglade 😉

 

Bliv hjemme i dig selv og lær at leve og tage dit ansvar derfra = flyt fokus over på det du har mulighed for at gøre noget ved, frem for at fise rundt ovre i andre.

 

Brug din energi hjemme i dig selv, frem for at fyre den af ovre i andre. Når vi kan rumme os selv, kan vi også rumme andre.

 

Ingen er forkerte

Langt de fleste af os kan sikkert bliver enige om at det på ingen måde føles rigtigt at slå ihjel.

 

Men ser vi bort fra ekstremerne, hvem har så egentlig ret til at dømme i hvad der er rigtigt eller forkert? Det interessante er hvad der gør at vi måske har behov for at dømme andre? (det handler om noget hjemme i os selv)

 

Rigtig eller forkert, er regler og rammer som vi laver hjemme i vores hoved ud fra de overbevisninger, holdninger værdier mv. som vi har fået gennem tiden = de kan ændres hvis vi VIL

 

Jeg har fået en overbevisning om at vi ikke har ret til at dømme andre – et faktum er at vi ofte, eller af og til kommer til det.

 

Vi kan tage en beslutning om at vi vil øve os i ikke at dømme og tolke andre og os selv, men møde verden med mere nysgerrighed.

 

Prøv at være nysgerrig frem for at dømme.

 

Er vi nysgerrige har vi mulighed for at lære mere og udvide vores horisonter.

 

Kan vi ikke lide det vi ser og oplever, bliver vi vrede oa. Så må vi tage os kærligt af de følelser vi får –hjemme i os selv.

 

Go fornøjelse med nysgerrigheden <3

Kærligst

Sanne

Instagram

Styrk din Intuition