Hvá har du drukket? (Om grundlykke)

af | sep 10, 2015 | 0 Kommentarer

Hvá har du drukket? (om grundlykke)

 

Hvad har du drukket?

 

–aj, han spurgte faktisk, ”hvor meget har d u drukket”?

 

Vi havde været til et godt selskab, brunch med en del andre gæster, og nu stod vi i kø for at sige pænt farvel til værtsparret.

 

Da det blev vores tur til at sige farvel spurgte han mig. Jeg kunne så meddele at jeg i ordets bogstaveligste forstand kun havde fået ”En Enkelt” –bitter.

 

”nåh, ká det nu osse passe, ”så meget larm der kom ovre fra jeres bord” sagde han smilende.

 

Ja det ku rent faktisk passe. Egentlig havde jeg ikke den store lyst, men valgte at tage en enkelt til at skåle med selskabet.

 

Og ja, vi havde moret os – uden alkohol –ja bortset fra ”En Enkelt” altså.

 

Jeg havde den skønneste borddame der bare var sig selv 🙂

 

-så var det jeg kom til at tænke på den indre ægte glæde, om at turde være sig selv, ja om grundlykke.

 

Grundlykke

Grundlykke for mig er, at stå op hver dag med bevidstheden om at jeg selv har indflydelse på hvordan den, og mit liv bliver.

 

Grundlykke er for mig bevidstheden om at ønsker jeg forandringer, har jeg ansvaret og muligheden for at gøre noget ved det hvis jeg v i l.

 

Grundlykke for mig er at jeg ikke længere giver andre skylden for hvordan jeg har det, og at jeg ikke opnår mine mål og ønsker

 

Grundlykke for mig er at have kontakt til mit hjerte, mine behov og mine følelser, og tage seriøst hånd om dem –og JA, det lyder måske lidt langhåret og rundkredsagtig med alt det mærke, mærke, mærke og føle, føle føle – MEN

 

MEN MEN MEN, det er min erfaring at det er hammer vigtigt at vi er i stand til at mærke, føle og lytte, hvis vi vil have fat i det der giver os oplevelsen  af mening og følelsen af grundlykke.

 

Jeg kender alt til det ikke at kunne mærke og føle = det gjorde mig syg

 

Grundlykke handler ikke om at fise rundt på en lyserøde sky 24/7/365, men om at turde lytte til, og mærke sig selv, øve sig i at tage 100% ansvar for det liv vi har valgt.

 

Grundlykke er at skabe et nærende liv med nogle rammer vi elsker at være i 🙂

 

Når vi tager ansvar, så behandler vi os selv seriøst, med respekt og værdighed = det giver en grundfølelse af lykke at gøre det.

 

Sådan skaber du grundlykke

Grundlykke er for de flestes vedkommende ikke noget vi bare får ved at knipse med fingrene. Det skal som meget andet trænes. Trænes som en muskel, der bliver kraftigere og kraftigere.

 

Du får her eksempler på noget af det jeg har brugt og bruger til at styrke min lykkefølelse.

Drop ordet kontrol og indsæt ordet inspiration og nysgerrighed i stedet for

Drop ordet kontrol og indsæt ordet inspiration og nysgerrighed i stedet for

 

  1. Prioriter at sidde stille med dig selv mellem 10-30 min hver dag. Sid stille og hav kun fokus på dybe vejrtrækninger (og lad nu vær med at fæstne dit blik på de 30 minutter hvis du er nybegynder 😉 Du kan starte med 5 min. men prioriter gerne 10 min.) De dybe vejrtrækninger hjælper dig med at komme i ro så du bedre kan mærke dig selv – men generelt: HOLD PAUSER = det giver dig bedre mulighed for at mærke dig selv (dit hjerte) og dine behov.
  2. Lav en liste med PLUS & MINUS energi – skriv ALT det ned der giver dig energi, og det der dræner dig for energi.
    Se på din liste efter 1, 2, 3 og 4 uger – øvelsen handler om Punkt 1 at blive bevidst om hvad der giver og dræner for energi.
    Punkt 2 at begynde og øve sig i at sige til og fra. Vælge det der giver energi, og vælge det fra der dræner for energi
  3. Healing – energiarbejde. For at vi lykkes med vore mål, er det hammer vigtigt at få healet alle de negative følelser og historier der er gemt i vores celler. Vores hoved er ofte hurtigere til at forstå beskeder, indsigter og ændringer, men får vi ikke kroppen med, så er det at vi ofte falder tilbage til gamle mønstre og vaner fordi vi har noget uhealet i cellerne i vores krop.

 

-fik jeg sagt at vi morede os. Vi var til fest og grinede lige så højt som vi havde lyst til. Vi blev hjemme i os selv, var i nuet i stedet for at fise rundt over i alle de andre og spekulerer på “hvad tænker de nu om os”

 

Det er så dejlig inspirerende og befriende at sidde sammen med mennesker der tør være dem selv – udstråler indre glæde og god energi.

 

Er du villig til at øve den muskel der hedder grundlykke? –så start i dag med at øve dig – det er aldrig for sent 🙂

 

Får du ikke de resultater du ønsker dig, eller føler du det er for tungt at gå med alene, så få hjælpere på banen = det gør en stor forskel at du kommer ind i energi-feltet hos hjælpere der har skabt de resultater du selv gerne vil há

 

Go fornøjelse og ha en super dag

Sanne

#ListenToYourHeart #KeepItSimple #HaveFun

Instagram

Facebook

 

 

 

 

HeartSimpleFun LEADERSHIP

Essentielle Olier

Seneste indlæg