Åbne og lukkede hjerter

af | okt 7, 2015 | 0 Kommentarer

Åbne og lukkede hjerter

 

Jeg er optaget af åbne og lukkede hjerter.

 

Optaget fordi det er dybt interessant at opleve hvad der sker i vores liv/arbejde når vi går rundt med et henholdsvis åbent eller lukket hjerte.

 

Interessant fordi det har stor betydning i forhold til de ønskede eller uønskede resultater vi får.

 

I min optik er der ikke noget der er rigtig eller forkert i den kontekst, spørgsmålet er bare om vi får de resultater vi gerne vil há.

 

Jeg oplever at lukkede hjerter ofte giver uønskede resultater, men kan være super godt i visse situationer, for at beskytte os selv

 

Du får mit take, erfaringer og indsigter på begge dele i denne blog J

 

Åbne hjerter

Når vi har kontakt til vores hjerte, så kan vi mærke vore følelser og behov.

 

-og afhængig af hvor bevidste og trygge vi er, og hvor meget selvtillid og selvværd vi har, så er vi i stand til at give udtryk for vore følelser OG forvalte dem, børn som voksne.

 

Når vi har et åbent hjerte, så er vi i stand til at mærke vore følelser = hvad der er godt og skidt for os, hvad der gør os glad og ked af det.

 

Jo højere bevidsthed vi får om os selv og vore følelser og behov, OG jo mere vi øver os i at forvalte – tage ansvar for og træffe valg i relation til dem, jo mere glade og lykkelige vil vi føle os. Jo mere meningsfyldt og i balance vil vi føle os.

 

At jeg har fået (gen)åbnet kontakten til mit hjerte er noget af det bedste der er sket. Det er også en kontakt der kræver forvaltning og ansvar hvis jeg vil have det fulde udbytte af mig

 

Det kan vi alle lære, hvis vi er villige til at træne og øve os.

 

Lukkede hjerter

Et lukket hjerte klinger negativt i mine ører. Det er det ofte, men det behøver det ikke være.

 

Vi kan have oplevelser der gør, eller har gjort et stort negativt indtryk på os.

 

Det kan være stort som småt, afhængig af hvem vi er og hvordan situationen påvirker os.

 

Måske vi er opvokset, eller har været i omgivelser der var usunde og hårde for os, hvilket har gjort at vi har lukket ned for vores hjerte = vi har lukket ned for vore følelser og behov for at beskytte os selv.

 

Jeg oplever generelt at rigtig mange mennesker delvist eller slet ikke har lært at lytte til deres hjerte og tage vare på følelser og behov  – men det ká vi lære HUSK DET! 🙂

 

Min erfaring er at der ikke er noget galt i at lukke af for vores følelser og behov, hvis vi kommer i en situation der er for hård for os – bare vi ikke gør det for tit og for længe ad gangen.

 

Der kan det være godt at lukke af for at beskytte os selv i enkle og korte situationer, bare vi tager hånd om det, så snart vi kommer i trygge omgivelser igen.

 

Lukker vi for meget ned for hjertet, er konsekvensen ofte, at vi mister glæden og vi får slet ikke brugt det bedste af os selv.

 

På den lange bane kan det udvikle decideret mistrivsel, angst og stress.

 

Når vi bliver angste er vi i hovedet og ikke i hjertet og kroppen. Når vi er stressede, over længere tid, kan vi meget ofte, ganske enkelt ikke mærke os selv pga. stresshormonerne i kroppen – vi kan ikke mærke hvor skidt vi har det….

 

Har vi lukket af til vores hjerte (følelser og behov) i mange år, kan vi som regel hurtigt få kontakt igen, men det vil det ofte tage tid og træning at komme i en varig balance igen, men det er jo bare et spørgsmål om fokus og træning 🙂

 

Det er SÅ vigtigt at vi tør mærke vore følelser – vore følelser er vigtige beskeder til os.

 

Tror selv jeg har haft verdens mest tillukkede hjerte (griner…) men valgte heldigvis at øve mig i at åbne kontakten igen.

 

*Mere hjerte *Mere enkelthed *Mere sjov

*Mere hjerte *Mere enkelthed *Mere sjov

Åbent hjerte i balance

Jeg valgte at træne mig i at åbne kontakten til mit hjerte igen.

 

Det kræver øvelse, bevidsthed og vilje at forvalte den kontakt, men det har givet mig meget bedre livskvalitet og mening.

 

Der er stadig situationer hvor jeg vælger at lukke kontakten til mit hjerte for at beskytte og passe på mig selv.

 

Forskellen fra før er bare at nu er jeg bevidst om hvornår og HVOR MEGET jeg lukker ned.

 

Bevidstheden gør at jeg er blevet m e g e t bedre til at træffe gode valg.

 

Jeg oplever at det på ingen måde er egoistisk at vælge og tage vare på vores følelser og behov – for mig er det ansvarligt både for os selv, vore omgivelser og helheden.

 

Hvor er du lige nu – tips og tricks

Mangler du glæde og generel trivsel i dit liv/på dit job, så prøv at være nysgerrig på dig selv – kan du mærke dig selv? Er du primært i dine tanker og dit hoved.

 

Kan du ikke mærke dine følelser og behov, har du muligheden for og begynde at øve dig i at mærke og møde dem ved at være *nysgerrig og *observerer.

 

Har du kontakt, men får ikke de resultater du ønsker dig, handler det igen om at være nysgerrig uden at dømme dig selv og andre.

 

Mærk og lyt til dine følelser, *observer *nysgerrigt (uden at dømme dig selv og andre) hvad sker der i de situationer du oplever der går skævt – hvordan reagerer du, hvordan reagerer dine omgivelser?

 

Nogen gange finder vi ud af at vi ikke får sagt til og fra som vi dybest set ønsker det – bevidstheden er første step til at øve os i at gøre noget andet.

 

Nogen gange finder vi ud af at vi ikke tager nok hånd om vore følelser og behov – bevidstheden er første step til at øve os i at gøre noget andet.

 

Rigtig god fornøjelse med at være nysgerrig og observer

 

Rigtig god fornøjelse med at (gen)optage kontakten til dit hjerte til glæde og gavn for alle J <3

 

Kærligst

Sanne

Nyhedsbrev

Instagram

 

 

 

 

 

HeartSimpleFun LEADERSHIP

Essentielle Olier

Seneste indlæg