Fjerner I løsninger fra problemerne?

af | jan 12, 2018 | 0 Kommentarer

Fjerner I løsningerne fra problemerne – er det et spørgsmål I stiller jer selv som virksomhed eller team?

 

Nu har jeg igen oplevet en yderst kompetent medarbejder der gennem længere tid har været deltidssygemeldt, blive heltidssygemeldt, og nu skal flyttes videre i systemet, fordi vedkommende ikke længere ”passer ind”

 

Hvad nu hvis denne yderst kompetente medarbejder er løsningen på de problemer eller usunde kultur der er i teamet som I ignorerer og ikke kikker på?

 

Tallene taler for sig selv – sygemeldingerne & fyringerne pga. for mange sygedage – der er noget vi som samfund, virksomhed og team lukker øjnene for.

 

-og i dette indlæg kommer vi ikke omkring dem der selv siger op pga af dårlige jobs og arbejdsforhold.

 

De har løsningerne

Når jeg ser alle de eksempler på medarbejdere der bliver sygemeldt, omplaceret eller fyret, så har mange af dem løsninger og ideer til hvordan man kan løse de udfordringer og problemer der er rundt omkring i virksomheder og teams.

 

Nogle har (innovative) løsninger og ideer der slet ikke får taletid pga. forældede indgroede vaner og holdninger. Andre har masser at gode kompetencer, men kan ganske enkelt ikke holde til de usunde og unaturlige rammer der med tiden er skabt mange steder.

 

Vælger I den korte løsning og pisser i bukserne = fyrer/sygemelder, frem for at kikke på hvad det er der gør at en medarbejder ”bukker under”, ikke leverer, eller søger videre?

 

Har I en kultur og et arbejdsmiljø folk trives i, og hvor de tør udfolde deres sande jeg?

 

Hvad er det for problemer og udfordringer I ikke tør kikke på og tale om, der kan hjælpe jer på den lange bane?

 

Ja gú ká de være pisse irriterende de medarbejder der ikke gør ”som vi plejer her”

 

  • de pirrer jo til vore (forstokkede) holdninger, værdier og indgroede vaner
  • de stiller måske en masse spørgsmål, så vi er nødt til at forholde os til os selv og vores ”gøren & laden”
  • de er ofte pisse irriterende populære i mange situationer og sammenhænge
  • der sker “uforklarlige” ting og sager når de er i nærheden, og DET er for underligt og mærkeligt!!!

MEN DE SKAL SGU IKKE KOMME HER OG LÆRE m i g NOGET!!!

Your heart knows thingsthat your mind can´t explain

Det er nye tider

Arbejdsmarkedet bliver vendt på hovedet – og jo længere vi stritter imod, des længere og større bliver pinslerne og konsekvenserne. Et par eksempler på temaer for samfundet:

  • Det feminine lederskab – kommer meget mere på banen for både mænd og kvinder (bare kik på børnene – de vise os utal af løsninger og ideer til hvordan)
  • Bevidst lederskab af sig selv – at kunne lede sig selv fra hjertet i samspil med hovedet, bliver essentielt for at leve et meningsfyldt liv, og IKKE BUKKE UNDER for det massive pres vi oplever fra vi står op til vi går i seng

 

Vil I ha en chance for at klare jer (godt og positivt) på den lange bane, så vil mit ønske for virksomheder og teams være:

 

at I stopper op og kikker jer selv (dybt) i øjnene i spejlet, og stiller jer selv et par spørgsmål:

 

Er vi ærlige mod os selv og lever vi vore værdier i livet og i dagligdagen?

 

Har vi en bæredygtig virksomhed, et bæredygtigt team, på den korte og den lange bane?

 

–hvis vi ikke er bæredygtig, hvilken ENE ting vil vi gøre til at starte med, der kan gøre en stor forskel for os lige nu NU, så vi på den lange bane, kan skabe rammer vi nyder og kan holde til at være i? Rammer hvor vi har fokus på at skabe meningsfulde resultater sammen som mennesker, og ikke kun med profit for øje.

 

– ÆV for XXX Kommune der har mistet endnu en dybt kompetent og innovativ medarbejder der har sans og fornemmelse for hvad det er samfundet og mennesker har brug for nu og i fremtiden, for at skabe fede bæredygtige resultater!