Ansvarlig eller useriøs? Om forskellighed.

af | feb 13, 2019 | 0 Kommentarer

Ansvarlig eller useriøs? –om forskellighed.

Ka du li en masse fakta & faglighed, og kan huske navne, årgange, teorier osv.? Er du en af dem der ka det, får du stor anerkendelse herfra –jeg ka ikke! Gør det mig useriøs at jeg ikke går og husker på en masse fakta, teorier og tal eller gør det mig ansvarlig at jeg sætter fokus på mine styrker og det der er vigtigt i min model af verden?

Jeg kender mange der har en stor og faktuel viden. De kan huske en masse fra Danmarks- og verdenshistorien.

Nogle kan huske navne på bands, hvilke sange de udkom med hvornår, og kan huske alt muligt indenfor sportsverdenen, steder og resultater.

I arbejdsregi er der nogen der kende mange fagudtryk. De kan kæde deres arbejdsopgaver op på teorier, og refererer til alle mulige kendte & anerkendte personligheder osv.

Det ká være ret imponerende at opleve folk der er pisse kloge i hovedet.

Personligt fascineres jeg mest af dem der er kloge på livet 🙂

Er du en af dem uden et hoved fyldt som et leksikon?

Det er jeg! Jeg kan ikke huske datoen for hvornår Grundloven trådte i kraft. Jeg kan ikke huske hvor gammel Einstein blev, og hvornår han døde. På stående fod ká jeg heller ikke huske hele indholdet af Marslow´s behovspyramide-teori.

Det ville være fedt hvis jeg kunne. Men det er ganske enkelt ikke vigtigt nok for mig, til at jeg vil sidde og terpe en masse for at huske på noget, der for mig, er ”unødvendigt fyld” og spild af meningsfyldt tid.

Gør det mig useriøs, eller gør det mig ansvarlig at jeg fokuserer på det jeg kan og er bedst til

Det kan jeg, og det er jeg gó til

Hvad er VIGTIGT for dig og hvad er du god til?

Alt det du VED, ved du det fordi det har din interesse, eller fordi du har følt fra dine omgivelser, at det var noget du skulle lære?

Fakta om Grundloven, Einstein & Marslow hænger i bremserne, men jeg elsker humor, har en god intuition. God til at finde på løsninger og er god til at fornemme stemninger og udvikle mennesker på den konto. DET er VIGTIGT for mig.

  • Jeg har fokus på at prøve at være et godt og inspirerende menneske for mig selv og mine omgivelser. Overholde ”love og regler” og tage ansvar i det omfang mine evner rækker –det behøver jeg ikke en dato på en Grundlov for at gøre
  • Jeg  synes det er pisse spændende at arbejde med energi på mange planer, og tænke ud af boksen på den konto. Både i forhold til personlig- og teamudvikling = jeg elsker at blive inspireret af Einsteins citater i den kontekst, men det er ikke vigtigt for mig at huske på hvor gammel han blev, hvornår han døde eller voksede op = det er unødvendigt fyld i min verden
  • For mig er det hammer vigtigt at stille spørgsmål og skabe bevidsthed om mine og andres behov & ønsker, og ikke mindst hvordan vi i handling kan få dem opfyldt til gavn for os selv og helheden. Sekundært er det for mig hvordan Marslows behovspyramide nøjagtig ser ud, og hvornår han lavede den = det er unødvendigt fyld i min verden.

Vi er ikke ligeglade – det er bare ikke vigtigt (nok)

Vi hører jo tit at ”forskellighed gør stærk”, men forskellighed kan virkelig også tricke os, når møder andre der har andre værdier og prioriteringer end os.

Ingen af os er ligeglade, vi har bare forskellige præferencer for hvad der er VIGTIGT for os

NYSGERRIGHED -hvá ka vi få ud af det?

Hvilken forskel tror du det vil gøre for dig og omverdenen, hvis du prøver at tage din nysgerrige kasket på næste gang du tænker ”hold nu kæft, kan/ved han hun ikke engang det”, og i stedet spørge dig selv nysgerrigt:

  1. Gad vide hvad styrkerne er, og hvad der er vigtigt for ham/hende?
  2. Hvordan mon han/hun bidrager bedst til teamet/fælleskabet?

Verden bliver fyldt af mere og mere information. Ingen kan huske det hele, men alle kan huske det der f ø l e s VIGTIGT for dem, og definitionen af VIGTIGT er lige så forskelligt som vi er mennesker til 😉

Rigtig god fornøjelse med at bidrage med det du er go til og det er vigtigt for dig!

Gå med det der interesserer dig og falder dig let, og ikke det omverdenen dikterer du SKAL lære og huske ….

/Sanne

-og ja, jeg ved godt at nogle jobs oa kræver masser af viden i hovedet. Men hvor meget bruger vi rent faktisk af alt det vi har proppet ind? helt ærligt?

Linkedin 
Facebook
Instagram