Din intuition – en skarp medspiller

af | okt 26, 2017 | 0 Kommentarer

Din intuition – en skarp medspiller
For flere år siden afholdt jeg et tema om Intuition & Leadership til et salgsnetværksmøde.

 

Min intention var at give indsigt og redskaber til hvordan deltagerne kunne opnår flere og bedre resultater, ved at blive bedre til at møde sig selv og deres kunder via deres intuition.

 

Det blev modtaget med stor skepsis. For at sige det pænt, så fik jeg opfattelsen af at det var de færreste der overhovedet kunne se noget som helst i det.

 

Er du skepsis overfor alt det du ikke lige får et konkret svar eller løsning på, som du ikke kan se med dit blotte øje?

 

Det er min erfaring at vores intuition – dit hjerte, din sjæl om du vil – er et af de skarpeste redskaber vi har i relation til at lede os selv og andre på den mest Ærlige, Bæredygtige og Meningsfulde måde.

 

Vores intuition har de sande svar til os, og lukker vi ned og overhører den, ser vi bla konsekvenser som overbelasting, stress, udbrændthed, depression og fysiske sygdomme. Men det har indflydelse på mange områder i vores privat- & arbejdsliv (eksempler får du længere nede i indlægget).

 

Din intuition, din mavefornemmelse om du vil, fortæller dig hvad der er det mest sande og rigtige at gøre for dig og dine omgivelser på den lange bane.

 

Din intuition kommer ikke med logiske og rationelle svar til dig som giver mening oppe i dit hoved, men kommer med råd og vejledning der føles som det rigtige (måske på en uforklarlig måde).

 

Vi har allesammen en intuition. Spørgsmålet er bare om vi lytter til den OG handler på den

 

Intuition & Leadership

I et sundt og balanceret lederskab af os selv og andre, er det hammer vigtigt at vi har god kontakt til vores intuition, og ikke mindst træffer valg i relation til de beskeder vi får -ellers ká det jo være ligegyldigt = vi mistrives og bliver syge hvis vi ikke er tro mod os selv = vores sande jeg.

 

Men de fleste af os er desværre skolet til at lytte til og handle på hvad hovedet fortæller os, med de vaner og overbevisninger vi har fået gennem tiden.

Your heart knows thingsthat your mind can´t explain

Eksempler:

 • Din mavefornemmelse siger at du skal sige nej til en arbejdsopgave = den er for svær for dig/du har ikke tid/oa. men du føler dig presset, vælger at overhøre din mavefornemmelse og siger ja for “det plejer du jo at gøre”….
 • Til jobsamtalen havde du på fornemmelsen at kandidaten ikke skulle ansættes, men I hyrede ham for, han havde papirerne i orden, og I havde også brug for arbejdskraften NU. Det blev en dyr ansættelse i tid og penge på den korte og lange bane: I kunne ikke bruge ham. Han passede ikke ind i firmaet, selv om hans CV var til ug.
 • Du siger ja til fødselsdagsfesten/turen i byen med vennerne/personalefesten/løbeturen med løbeklubben, selv om dine følelser skriger på: JEG ER TRÆT, JEG VIL BLIVE HJEMME OG HVILE MIG!
 • Du ved ikke lige hvad det er, men du føler at der er en dårlig stemning i dit Team/din Business, men I har travlt så du vælger at overhøre og tænker: “det går sg nok i sig selv igen”…. – tre uger efter tikker der (endnu) en sygemelding ind fra en medarbejder.
 • Din krop fortæller dig at det du har allermest brug for er at gå i seng og sove, men du overhører og går ud og lægger tøj sammen/laver en arbejdsrelateret opgave mere/støvsuger/smører madpakker. Du vælter ud af sengen næste morgen, og starter med at råbe af ungerne og manden, fordi du er så træt at du ikke kan overskue tingene… -men din intuition fortalte dig at du skulle gå i seng så du kunne få den hvile du havde brug for.
 • Du får tanken (igen) at det vil være en god ide at køre direkte hjem fra arbejde og nusse og gå og hygge dig sammen med din kone/mand – du slår tanken væk, og vælger i stedet at køre direkte i fitness, for “det plejer du jo at gøre tirs- og torsdag”… – et halvt år efter er hun flyttet = I havde ikke noget sammen og hun følte sig alene.

Konkrete eksempler fra mit og mit netværks (arbejds)liv

 • Gik fra en Businessmulighed til MANGE hundrede tusinde kroner. En bekendt i mit netværk havde gennem mange måneder arbejdet på, og brugt mange penge på forberedelse af køb af en virksomhed. På papiret så det ud til at bliver en rigtig god deal, som de havde ventet længe på. Dagen var kommet til at papirerne skulle underskrives, men da han sidder med kuglepennen i hånden og skal skrive under, får han den fornemmelse af at: “du skal ikke gå ind i denne handel”….. -det kræver eddermame nosser af stål, men han valgte ikke at skrive under, og måneder efter viste det sig også at det på den lange bane var den rigtige beslutning han tog.
 • Bare tæer om vinteren. Jeg sad med en kunde, hvor jeg hele tiden fik en indre besked: “han skal gå ud på græsset i bare tæer for at få bedre jordforbindelse”. Vi sidder og taler om hvad der vil være godt for ham der hvor han er lige nu, og han siger så: “de sidste par uger har jeg fået tanken at jeg skulle gå ud på græsset i bare tæer -men det er da fjollet, det gør en voksen mand da ikke -og så i november måned” …. = han overhørte sin intuition.
 • Stress & udbrændthed. For år tilbage var jeg yderst presset og lænede mig kraftigt op af udbrændthed (læs: jeg var udbrændt). Efter mange måneders dyb stress, havde jeg bestilt en form for Økologiske Lykkepiller via nettet, jeg står med dem i hånden, og en indre stemme siger klart til mig: “lille skat, du skal ikke tage de piller. Tager du dem, skal du starte forfra med at komme i balance, når du stopper med at spise dem. Du er nødt til at stå det her igennem”. JEG VIDSTE BARE (intuitivt) at jeg var nødt til at sende pillerne tilbage, selv om jeg ikke kunne overskue de næste 5 minutter. Jeg valgte at lytte til min intuition og sendte pillerne tilbage. DET VAR HÅRDT, men hold k*ft jeg er glad for min beslutning idag 🙂
 • Ulogisk valg til et gokartløb gav resultater. Min søn skulle køre gokartløb, og var forholdsvis ny i sporten, så han havde ikke samlet sig en masse “jamen-sådan-plejer-man-at-gøre-overbevisninger oppe i hovedet”. De kunne ikke få fart i karten og det gik dårligt i de to første heat. Efter hvert heat kom han i pit og sagde hver gang det samme han ville há ændret ved dækkene/dæktrykket (du ská ikke spørge mig hvad det var = jeg er mor og det interesserer mig ikke ;-)) Der var super dygtige mekanikere med mange års erfaring inden for feltet, og tilbagemeldingen til sønnike var hver gang: “det får du ikke Martin. De ændringer du vil ha foretaget, vil teoretisk give dig stik modsat effekt at den problematik du nævner”…-til sidste heat sagde den dygtigste mekaniker (faktisk ham der også har hjulpet Tom Kristensen i hans spæde gokartstart): “Ok Martin. Det er dig der kører, det er din kart, så du får de ændringer du vil há, men det giver overhovedet ingen mening!” = sønnike fik de ændringer han FØLTE der var det rigtige for ham, og han kørte væsentlige bedre omgange i det sidste heat…
 • Workshop for en gruppe ledere blev vendt på hovedet med god effekt = meditation. Jeg kørte en workshop for et lederteam. Efter forventningsafstemning, havde jeg brugt mange timer på forberedelsen til workshoppen, men det kørte sg ikke rigtigt. Jeg kunne mærke at de ikke “var der”, jeg kunne ikke få kontakt til dem. En indre stemme sagde til mig: “Duer ikke, smid lortet væk og prøv noget andet. Lav en meditation med dem”. Min hjerne kørte på højtryk med: “det ka du sg du da ikke. Du har brugt mange timer på det hæfte. Jamen det var da det de ville há” …osv osv (smiler). Jeg valgte at lytte til min intuition. Fysisk smed jeg hæftet over skulderen og sagde til teamet: “jeg fornemmer at det ikke rigtigt kører det her, er I frisk på noget andet? -er I friske på at vi snupper en meditation, og så lige får lidt bedre kontakt til os selv, og så se hvad det giver”? De var heldigvis friske. Meditationen gav lige det vi havde brug for, og så kunne vi arbejde videre med meget bedre energi og motivation.

Træn at lytte til din intuition

En par fif til effektive måder at komme i bedre kontakt med vores intuition er:

 • dybe vejrtrækninger – mærk og lyt til dig selv
 • sæt farten ned og tag små pauser så du får tid til at lytte til dig selv.
 • når du skal tage beslutninger, så prøv at blive opmærksom på din indre dialog: hvad siger dit hoved og hvad siger din mavefornemmelse/dine følelser

 

Det kræver mod at handle på de svar du får fra din intuition. Både fordi det er svar der måske ikke “pleaser” dig og andre i situationen, men også fordi det er svar der kræver handlinger som du måske ikke “plejer” at gøre.

 

Her har du fået lidt inspiration og erfaring fra mig. Brug det du kan og lad resten være. Måske du kan bruge det en anden go gang.

 

Men vil du virkelig gerne blive bedre til at lytte til, og handle på din intuition, så er det min erfaring at de bedste resultater for vi når vi får en hjælper på banen. En hjælper vi kan sparre og erfaringsudveksle med.

 

Rigtig god fornøjelse

Sanne

Facebook

Instagram