Er du nysgerrig?

af | maj 7, 2014 | 0 Kommentarer

Eller har du en mening om alt og alle, incl. dig selv?

At være nysgerrig er noget af det mest kraftfulde jeg er, og som jeg bruger
m e g e t i mit arbejde. De helt store indsigter og erfaringer får jeg og ikke mindst mine kunder når jeg er nysgerrig. Det er jeg heldigvis af natur, og har altid været det på nye ting, og hvordan jeg kunne gøre ting og situationer bedre og måske anderledes.1979651_10203555633510474_926354412_n

Kender du det, når du møder andre mennesker eller situationer på dit arbejde eller måske derhjemme, som på en eller anden måde ”pisser dig af”. Eller sagt lidt pænere, udløser nogle trælse følelser inde i dig? Tænker du på hvilke tanker der går i gang inde i dig, som f.eks: hold nu k*ft en kegle mand. Hvem er hun lige, at hun tror hun kan tillade sig at opføre sig sådan – eller, ja ja, han tror også han kan tillade sig alt bare fordi – eller, de gør sig simpelthen ikke umage nok med den arbejdsopgave der – de arbejdsresultater skal SIMPELTHEN være bedre! …. osv.

Vi kan lære uhyre meget om os selv og andre, hvis vi øver os i at være mere nysgerrige OG stille spørgsmål, i stedet for at dømme og tolke på det vi hører, ser og oplever.

Efter års træning, vælger jeg at lade det meste passere forbi mig af det jeg ikke bryder mig om, og som jeg dybest set ikke behøver at deltage i (med mindre det er en arbejdsopgave hvor min rolle er at observerer og være nysgerrig), men for år tilbage, hvor jeg ofte blev fanget i mine følelser, fordomme og overbevisninger, stillede jeg spørgsmål til mig selv, hvis jeg mødte en person, der i min model af verden havde en meget dårlig adfærd, eller hvis jeg kom i situationer hvor jeg slet ikke følte at tingene fungerede.

Ved at være nysgerrig på andre OG mig selv, gav det ofte en bedre energi, muligheder og løsninger -både overfor mig selv og andre, frem for at være dømmende (at tolke og dømme er meget ofte vore begrænsende overbevisninger der træder i kraft, og gammel skidt vi har lagt låg på, og som kan gøre os godt at få kikket på)
At være nysgerrig i stedet for, giver os mulighed for at lære noget, hvis vi vil.

Når vi vælger at være nysgerrige og stille spørgsmål, så har vi mulighed for at få en masse indsigter, viden og lære en masse. Min oplevelse er, at jo mere vi dømmer og tolker, des mere afholder vi os fra en masse fede oplevelser og udvikling. (se fif og øvelse i Nyhedsbrevet)

Carpe Diem
Sanne

HeartSimpleFun LEADERSHIP

Essentielle Olier

Seneste indlæg