Morsdag min bare r*v

af | maj 13, 2015 | 0 Kommentarer

Morsdag min bare r*v

I søndags var det jo morsdag. Normalt elsker jeg weekenderne. Jeg står op før de andre, og stornyder stilheden og roen, og går og hygger mig med en kop lækker kaffe.

 

Sådan gik det så ikke i søndags ….

 

Jeg startede dagen med en skøn dukkert i fjorden sammen med Vinterbadelauget –herligt. Der var stadig ingen der var stået op da jeg kom hjem – helt stillle.

 

Så kom jeg til at tænke på hvor dejligt det ville ha været hvis familien havde serveret morgenmad på sengen til mig – nu det var morsdag.

 

Åhhh, DET gad jeg godt, og kú mærke at jeg blev lidt trist. Jeg havde brug for at blive ”fejret og anerkendt” som mor! Ja såd´n havde jeg det sg …

 

Aj, det ku også være fedt hvis de gik og nussede om mig hele dagen, OG inviterede mig ud at spise til aften …. –åh, d e t ku jeg lige tænke mig, uhmmm.

Min menu morsdag - ønskede mig restaurant og gourmet (griner)

Min menu morsdag – ønskede mig restaurant og gourmet (griner)

 

Jeg kom til at tænke på alt det jeg følte jeg gjorde ”for alle i hverdagen”,”så kú de da godt osse gøre noget for mig” –nu det var morsdag!

 

Da resten af familien stod op, var der stadig ingen der hverken sagde eller gjorde noget = jeg blev mere skuffet

 

Selvkærlighed

Nu kender jeg mig selv G O D T, og ret hurtigt spottede jeg, hvad jeg havde gang i af selvsabotage, offerrolle og-jeg-ska-komme-efter-dig-ska-jeg 😉

 

-og ret hurtig kom jeg til at smile af mig selv og tænkte: ”sig mig hvornår hopper du egentlig ind på din pind” = går ind og mediterer – så du kan komme videre herfra.

 

Meget ofte, ved jeg ret hurtigt, hvad der kan hjælpe mig i forskellige situationer, men der skal jo handling på nogen gange, for at tingene sker.

 

Faktisk fik jeg trukket det noget op af dagen, inden jeg hoppede ind på min pind = gav mig selv anerkendelse, gav tid til egenomsorg og ro til at komme hjem i mig selv = dybe vejrtrækninger & meditation = jeg fik det straks bedre 🙂

 

Jeg gav ikke mig selv al den tid jeg havde brug for = det bed mig faktisk i røven resten af dagen (smiler)

 

Forventninger

For mig er der ikke noget galt med at vi har forventninger til hinanden.

 

Det kan være rart at vide at vi har gensidige forventninger til hinanden, når det er afstemte og konstruktive, og ikke som mig i søndags, hvor jeg ville há nogen til at gøre noget som de enten ikke havde lyst til, havde glemt, eller måske ikke var i stand til

 

Konsekvensen var dårligt humør, og jeg sendte al min energi videre til andre, lide indtil jeg tog ansvar for en situation jeg selv havde været medvirkende til at skabe.

 

Sender du regninger?

I min optik er det hammer vigtigt at vi er bevidste om, om vi giver af et rent hjerte. Det vil sige at vi er og gør noget for andre, uden og forvente at få noget igen.

 

Gør og er vi noget for andre og forventer at få noget igen = så sender vi en regning – en regning som modtageren måske ikke betaler = det ender meget ofte i konflikter og ubalance.

 

Jeg hoppede ganske enkelt over i ”alle de andre” i stedet for at blive hjemme i mig selv = konflikt og ubalance

 

Balancen får vi, når det vi giver og det vi modtager – både fra og til os selv, og fra og til andre, er lige.

 

Da jeg hoppede ind på min pind (smiler) og gav mig selv selvkærlighed frem for at forvente at få det fra andre = meget bedre balance

 

Og så

Om eftermiddagen kom min datter, gav mig et knus og et kys, ønskede mig go morsdag og sagde at hun havde en lille ting til mig senere <3

 

Som jeg skrev, så havde jeg ikke givet mig selv tid nok, så jeg havde faktisk svært ved at tage imod den fine kærlighed jeg rent faktisk fik, fordi jeg i mit lille hoved havde designet hvordan morsdag sku se ud her i år! …

 

Jeg dappede ud i haven om eftermiddagen –jeg gad i hvert fald i k k e lave aftensmad – DET var sikkert! (griner)

Status på morsdag:

  1. jeg fik kys, kram og tillykke af min datter
  2. Sønnike ringede og ønskede mig go morsdag
  3. Jeg fik chokolade af mine børn
  4. Og manden min lavede aftensmad
  5. Jeg tog mit ansvar og gav mig selv det jeg havde brug for

Morsdag havde det hele – bare ikke på de tidspunkter, i det omfang og med det indhold jeg lige havde tænkt mig fra morgenen á

 

-og primært af den grund, at jeg ganske enkelt fes rundt ovre i alle andre og leverede min energi derovre, frem for at blive hjemme og tage mig kærligt af mig selv –bum!

 

Så snart jeg to ansvar og hoppede hjem i mig selv = meget bedre balance –wuptiJ

 

Det gælder alle steder

Nu har jeg delt min morsdag som eksempel, men mekanismerne er de samme. Akkurat det samme kan ske uanset om vi taler i relation som chef, som medarbejder, i et team, i en familie, et parforhold osv.

 

Prøv at være nysgerrig – hvordan passer du godt på dig selv? Hvordan opfylder du dine behov?

 

Har du en masser forestillinger om hvordan tingene skal være, og hopper du over i alle andre og forventer at de skal opfylde dine behov?

 

Èt at temaerne i mit tilbud om gratis foredrag i maj/juni handler om dette emne. Du kan læse mere om det HER

 

Det er ret komisk at sidde og læse om når jeg skriver det i dag, modsat i søndags -var det virk´lig mig??? (griner)
Ha en smuk dag og en skøn Kristihimmelfartsferie, hvis du har det.

 

Kæligst
Sanne

Facebook

Instagram