Livsnyder – at nyde livet

af | feb 19, 2014 | 0 Kommentarer

I sidste uge blev jeg kaldt livsnyder (igen)
Det ord har jeg gået og summet på den sidste uges tid – at nyde livet.
Det er jeg rent faktisk stolt af at blive kaldt. Tænk sig, jeg bliver opfattet som om jeg forstår at n y d e livet.

For 10 år siden ville jeg måske há kikket lidt misundelig på en jeg selv opfatter som livsnyder og tænkt: helt ærlig, hun fiser bare rundt og laller tiden væk. Men hvad vil det rent faktisk sige at være livsnyder, at nyde livet?

Jeg føler at jeg har øget min bevidsthed på mange planer. Bla. meningen med livet, og det at nyde livet.
Jo mere jeg stopper op og giver mig tid til bevidst at nyde, des mere oplever jeg at jeg trives. Det giver ganske enkelt en fantastik trivsel og væren, det at give tid til at være og nyde ting omkring mig. Lige nu nyder jeg at kikke ud over engen og se fuglelivet dernede.  I går var det en gåtur ved stranden. Den anden dagen stod jeg ganske stille herhjemme, kikkede rundt i huset og n ø d følelsen af at vi bor så hyggeligt (når der er ryddet op…. ). Jeg elsker også at få en gastronomisk høj oplevelse. E l s k e r når jeg oplever at der er kælet for detaljerne.
Jeg giver mig tid til at sætte pris på det jeg har, og nyder at drømme, f.eks. at tænke på det jeg vil opleve i 2014 – lige nu er noget af det uden for rækkevidde, men jeg tror på at det hele bliver en realitet – jeg skaber selv mit liv og min fremtid.

…sådan har det ikke altid været. Slet ikke bevidst i hvert fald. Før var jeg bare ”medløber”, jeg lyttede ganske enkelt ikke til mig selv, med det der er vigtigt og giver mig nydelse i livet. Jeg var rent faktisk medløber i så mange år at jeg til sidst brændte ud af ren og skær mistrivsel.
Så bevidstheden om hvor vigtigt der er at trives, står højt på min prioriteringsliste. Jeg tror ganske enkelt ikke på at jeg (eller nogen for den sags skyld) bidrager til noget som helst, heller ikke til samfundet, hvis jeg/vi går rundt og mistrives. Når jeg trives stiger min indre energi, det giver et godt liv, og jeg smitter mine omgivelser.

Tændstikpige 180 pixlDet har også gjort mig utrolig nysgerrig på arbejdslivet – hvad vil det sige, at have et godt arbejdsliv? Det giver mig SÅ meget mening, at se på arbejdslivet over et helt liv, på en ny måde. Jeg tror ikke på det er meningen at vi skal levet et liv, for bare at arbejde, arbejde, arbejde, me´r, me´r, me´r, dejse om kuld om aftenen, for så at gentage samme procedure dagen efter – jeg kan simpelthen mærke der er mere og nyt på vej.

– det nyder jeg også, at være nysgerrig på. Hvad det at arbejde/arbejdslivet udvikler sig til. Mit er i hvert fald blevet markant anderledes end det var for 10 år siden. Jeg trivedes ganske enkelt ikke på den måde, og med det jeg arbejdede med før. Mine prioriteter er anderledes. Jeg er ikke medløber, jeg arbejder på at skabe et (arbejds)liv jeg elsker. I min optik er livet ganske enkelt for kort til andet.
Jeg oplever at det I DEN GRAD slet ikke handler om hvor meget vi putter ind i (arbejds)livet, men om HVAD vi putter ind i det.

Så at være livsnyder for mig, er primært lige nu, at stoppe op og give tid. Tid til at se, observerer og snuse til livet. Snuse til duften af frihed. Grine, filosofere og studerer. Drømme om mine mål, og det jeg gerne vil opnå, og hele tiden tage skridt i den rigtige retning, og gå vejen i et tilpas tempo så jeg også når at nyde processen.

”Målet er intet – vejen er alt”
Kirkegaard

Måske det er noget andet om et par år. Jeg udvikler og lærer hele tiden. Hvá med dig. Hvordan nyder du livet? Hvad nyder du i livet?

Kærligst
Sanne